Welkom in Nationaal Park Drentsche Aa

Het unieke Drentsche Aa gebied is een van de laatste gave beekdallandschappen van West-Europa. De naam Drentsche Aa staat voor een stelsel van idyllische kronkelende stroompjes die uiteindelijk samenkomen in één beek. Ook het kenmerkende esdorpenlandschap is goed bewaard gebleven. De oude boerderijen aan de brinken met eiken, de akkers op de glooiende essen en de bloemrijke graslanden in de beekdalen.

Eeuwenlang werkten de boeren en de natuur samen. Dit heeft geleid tot een zeer gevarieerd landschap met een rijke natuur. Langs de oevers van de beek liggen bloemrijke hooilanden, in de beekdalen staan de oude houtwallen. Hogerop wisselen landbouwgrond, heide, vennen en bos elkaar af. Duizenden jaren geleden woonden hier al mensen. Geen ander gebied in ons land is zo rijk aan prehistorische monumenten, zoals hunebedden en grafheuvels.

In Nationaal Park Drentsche Aa is het goed verblijven. U kunt hier genieten van de vele wandel- en fietstochten. Wilt u meer weten over het gebied, dan kunt u terecht bij de Drentsche Aa gastheren en gastvrouwen. Zij zijn herkenbaar aan het Drentsche Aa gevelbordje of kijk op onze website Drentsche Aa.