Omgeving

Camping De Groene Valk ligt in de natuurlijke omgeving van het Drentse landschap; het stroomdal van Drentsche Aa. Dit landschap is tevens het tweede nationale park van Nederland. Een gebied met een enorme diversiteit aan natuurschoon en veel verschillende landschapstypes. Voor de natuur- en rustzoekers een buitengewoon aantrekkelijk gebied.

Ten noordoosten van Assen slingeren de diepjes en stroompjes van de Drentsche Aa door een landschap dat er nog altijd uitziet zoals een eeuw geleden. Romantischer kan het bijna niet. Bij ieder dorp krijgen de stroompjes een andere naam. Pas in de buurt van de stad Groningen spreken we over de Drentsche Aa. Het stroomdal barst van de heidevelden en zandverstuivingen, elzensingels, esdorpen-met-brink en hooilanden die in het voorjaar geel en rood kleuren van de boterbloemen en zuring. De ligging is ten oosten van Assen en ten zuiden van Groningen.

Het gebied is 4500 hectare groot. De Drentsche Aa is het hele jaar toegankelijk. Om helemaal in de stijl van honderd jaar geleden te blijven: asfalt hoeft u bijna niet te zien als u dit mooie stukje Noord-Drenthe gaat ontdekken. Er ligt ongeveer honderd kilometer zandweg en tientallen kilometers wandelpad. Fietsen kan natuurlijk ook; voortdurend kruisen de fietspaden de loop van de beek met mooie bruggetjes. Het stroomdal van de Drentsche Aa is Drenthe op zijn best!

Toeristen informatie

Voor meer informatie over activiteiten en bezienswaardigheden in Drenthe kunt u een kijkje nemen op de website van Toeristen Informatie Nederland door te klikken op het onderstaande logo.

Wandelen rondom Camping De Groene Valk

De omgeving is uitzonderlijk mooi en leent zich bij uitstek voor heerlijke wandelingen. Rolstoelgebruikers kunnen terecht op de vele fietspaden. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. In het Strubben-Kniphorstbosch is een losloopgebied voor honden. Op de website van Staatsbosbeheer kunt u meer informatie vinden over de wandelroutes in de buurt van Zeegse

Fietsen rondom Camping De Groene Valk

Voor fietsers liggen er tientallen kilometers fietspaden. Deze zijn ook goed begaanbaar voor rolstoelgebruikers. Heeft u geen fiets bij zich dan kunt u onder andere terecht bij Fietscentrum Zuidlaren in Zuidlaren om een fiets te huren.

Paardrijden rondom Camping De Groene Valk

Ruiters zijn welkom op een groot deel van de zandwegen. In de omgeving van en rondom Zeegse zijn maneges waar u een paard of pony kunt huren en deel kunt nemen aan prachtige buitenritten in het Nationaal Park.